Patriek
Patriek Verdriet
Presentator
Trainer/coach
Muziek maakt samen sterk
Acteur

Patriek van der Sluijs

Patriek

Mijn naam is Patriek van der Sluijs. Al van jongs af aan interesseert mij de interactie, en wat daar allemaal in gebeurt tussen mensen. Mijn jeugd was voor mij een goede leerschool om, met veel vallen en opstaan, goed te leren waarnemen, in te voelen en te interpreteren. Ik ontdekte dat muziek voor mij een prachtig medium is om contact te maken met de wereld om me heen, en door de jaren heen leerde ik de muziek en het werken met mensen te combineren. 

Vandaag de dag doe ik dat als muziek therapeut binnen de forensische psychiatrie verbonden aan een GGZ instelling in Zuid Limburg, maar ook als entertainer Patriek Verdriet tijdens mijn optredens, alwaar het publiek de hoofdrol speelt binnen de show.

Ook als trainer, acteur en coach ben ik telkens bezig met de interactie en probeer ik mensen inzicht te geven in wat er zich op communicatie-gebied allemaal afspeelt, zodat ze met deze verkregen inzichten zelf keuzes kunnen maken.  

Al deze interacties leveren ook mij nieuwe inzichten op die ik zowel binnen mijn werk als professional als in mijn privé leven kan inzetten en gebruiken voor mijn eigen groei.

Of ik nu als therapeut, entertainer, trainer, acteur of coach werk, iedere nieuwe samenwerking is weer een geweldige uitdaging voor me.

Patriek Verdriet

Van Maastricht tot Den Helder, van kroeg tot smartlappenfestival, van de zwarte cross tot aan de Nijmeegse Vierdaagse.

PATRIEK VERDRIET kent leed & pijn en hoe daar mee om te gaan.

Zijn recept: ‘keihard janken tot de lach de tranen heeft gedroogd.’

PATRIEK VERDRIET die blonde zanger van al die bekende NL-talige Hits uit de rijke Hollandse Smart- en Levensliederen historie en ook van de meer recente NederHits en feestmuziek, weet als geen ander hoe een feest moet worden aangepakt.

En dat zijn aanpak werkt, bewijst hij al vele jaren.

PATRIEK VERDRIET komt letterlijk naar je toe voor een diepte-interview, een meezinguitnodiging of gewoon je telefoonnummer! Boven op de bar, achter in de zaal, boven op het dak, geen plek is heilig. Laat staan veilig voor deze rasentertainer, die al zo veel zalen, evenementen, festivals, kroegen, etc. in opperste staat van enthousiasme heeft gekregen.

Intiem of groots PATRIEK VERDRIET kan alles aan.

Zijn uitgebreide repertoire bewijst ten overvloede dat u met PATRIEK VERDRIET de garantie voor een geweldig feest in huis haalt en daar gaat het toch uiteindelijk om.

Patriek van der Sluijs

Presentator

In zijn rol als presentator staat PATRIEK garant voor een professionele invulling van uw evenement. Met zijn vlotte babbel, enthousiasme en flexibiliteit zorgt hij in een handomdraai voor een gemoedelijke en gezellige sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Een van de evenementen waar PATRIEK u verwelkomt als gastheer is COLM-POP, maar ook op “de Picknick der gebroken harten” tijdens het zomerparkfeest te Venlo vind je PATRIEK als presentator. Neem gerust contact op met PATRIEK om te bespreken welke mogelijkheden hij u kan bieden voor uw evenement.

 

Trainer / coach

 

In 1995 behaalde PATRIEK zijn onderwijsbevoegdheid. Tot 2009 deed hij veel ervaring op binnen het MBO onderwijs als muziek docent, en gaf hij daarnaast nog vakken als: sociale vaardigheden, communicatie, intervisie en was hij tutor binnen het probleem gestuurd onderwijs.

Het overbrengen van informatie en inzicht geven in interacties die plaatsvinden binnen communicatie heeft hem altijd geboeid. Hierin vindt hij het belangrijk om te zoeken naar de juiste intonatie zodat je jouw boodschap ook congruent kunt overbrengen.

c’est le ton qui fait la musique

Frans, letterlijk ‘het is de toon die de muziek maakt’) hoe iets gezegd wordt is bepalend voor hoe iets opgevat wordt; het hangt er (maar) vanaf hoe het gezegd wordt; de manier waarop iets gezegd wordt, is vaak belangrijker als de inhoud van wat er gezegd wordt; ook: het gaat er niet om wat er gezegd wordt, maar om hoe het gezegd wordt.

Vandaag de dag geeft hij aan verschillende bedrijven en instellingen “Omgaan Met Agressie” trainingen waarin hij steeds bezig is met het inzicht geven in situaties waarbinnen de communicatie is geëscaleerd. Hierbij maakt hij gebruik van verschillende methodes, waaronder de Roos van Leary.

Zowel als docent, trainer en acteur is hij gecertificeerd en CRKBO geregistreerd.

 

Muziek maakt samen sterk

In de zomer van 2019 is PATRIEK het Muziek Maakt Samen Sterk project gestart. Het project bestaat uit een teambuildings training met als voornaamste doel samenwerking. Binnen 2 uur gaat een team, onder muzikale begeleiding van PATRIEK, een liedje spelen op Boomwhackers. Boomwhackers zijn gekleurde plastic buizen die gestemd zijn zodat je er muziek mee kunt maken. Ieder teamlid krijgt 1 of 2 buizen waarmee ze hun bijdrage aan het muziekstuk mogen leveren. Hierbij is timing erg belangrijk. Je hoeft hiervoor niet muzikaal te zijn, maar er wordt van je verwacht dat je luistert en kijkt naar je teamgenoten. Alleen door nauw samen te werken kom je tot een liedje. Dat nemen we dan op.
De resultaten zijn echt geweldig te noemen, gezien de reacties en de verandering die er zichtbaar plaatsvindt binnen teams, zo bleek de afgelopen maanden toen PATRIEK 9 jeugdteams van Fortuna Sittard mochten trainen. De Muziek Maakt Samen Sterk training heeft de jeugdteams dichter bij elkaar gebracht en dat was direct merkbaar op het veld.
Enkele uitspraken van kinderen die meededen aan de Muziek Maakt Samen Sterk training:
“Als we samenwerken bereiken we veel meer.”
“Ja, we gaan wedstrijden winnen door goed samen te werken!”
“Ik heb door deze training meer vertrouwen in ons team gekregen”
De Muziek Maakt Samen Sterk training is uiteraard niet alleen bedoeld voor sportteams, maar voor allerlei groepen waarin mensen samenwerken en die samenwerking eens op een andere, frisse manier willen ervaren.
Neem gerust contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jouw team.

Acteur

Ook als acteur is PATRIEK in te huren voor het geven van trainingen op het gebied van sociale vaardigheden, communicatie en omgaan met agressie.

Zowel als trainer en als acteur is hij gecertificeerd en CRKBO geregistreerd

Daarnaast kun je PATRIEK inhuren om te spelen in bijvoorbeeld videoclips of commercials.

Zo werd hij bijvoorbeeld ingezet in de videoclip van Het goede Doel voor het nummer Eenzaamheid.

In het verleden heeft PATRIEK onderdeel uitgemaakt van het duo De Kolero’s. Bij de single ‘ Lekkerbekkie’ zit een fraaie videoclip.

PATRIEK heeft daarnaast in een commercial gespeeld van Zo-koo

Voor voorbeelden van clips kun je hieronder bij films kijken.

Zoals altijd verheugt PATRIEK zich op een leuke en leerzame samenwerking!

Neem contact op